Usein kysyttyä

Tälle sivulle olemme koonneet jäseniämme tavallisimmin askarruttavia kysymyksiä ja vastaukset niihin. 

Autamme liiton toimistollamme mielellämme kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä:
verovltoimisto@verovl.fi tai 040 561 1114. Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@verovl.fi.

Usein kysyttyä


Voinko liittyä Verovirkailijain Liittoon jo opiskeluaikana tai ennen työsuhteen alkamista?

Verovirkailijain Liiton jäsenyhdistysten jäseneksi voi liittyä henkilö, jolla on voimassa oleva työsuhde Verohallintoon. Jos olet opiskelija ja saat kesätyöpaikan Verohallinnosta, voit liittyä jäseneksi ensimmäisestä työpäivästä lukien. Kun opinnot jälleen kutsuvat, voit jäädä liiton opiskelijajäseneksi, jolloin maksat alennettua jäsenmaksua siltä ajalta, kun et saa ansiotuloja.

Kuulun toiseen liittoon, mutta haluaisin liittyä Verovirkailijain Liittoon. Miten toimin?

Liiton sähköisessä liittymislomakkeessa on kohta, jonka täyttämällä annat Verovirkailijain Liitolle valtuutuksen irtisanoa jäsenyytesi aiemmasta liitosta ja/tai työttömyyskassasta. Jos irtisanot itse jäsenyytesi aiemmasta liitosta, Verovirkailijain Liittoon kannattaa liittyä kuukauden sisällä, jotta et menetä aiemmassa liitossa kerryttämääsi jäsenyysaikaa. 

Työsuhteeni Verohallinnossa päättyi. Voinko jäädä Verovirkailijain Liiton jäseneksi?

Voit ilman muuta jäädä liiton ja JATTK-työttömyyskassan jäseneksi, vaikket työskentelisi enää Verohallinnossa. Työpaikan muutoksesta tulee ilmoittaa liittoon esimerkiksi jäsentietojen muutoslomakkeella tai sähköpostitse verovltoimisto@verovl.fi. Jos haluat, että jäsenmaksu pidätetään suoraan palkasta, tulee sinun toimittaa uudelle työnantajalle perintävaltakirja (www.verovl.fi/perintavaltakirja). Kaikilta osin täytetystä perintävaltakirjasta tulee toimittaa kopio liiton toimistoon sekä paikallisyhdistyksellesi. Tämän jälkeen postitamme työnantajalle maksuviitteet jäsenmaksujen maksamista varten.

Olen jäämässä vuorotteluvapaalle/äitiysvapaalle/muulle palkattomalle vapaalle. Miten toimin? 

Työtilanteeseen liittyvistä muutoksista tulee ilmoittaa itse joko jäsentietojen muutoslomakkeella, sähköpostitse tai soittamalla liiton toimistoon, sillä emme saa automaattisesti tietoa työnantajalta. Palkattomalta ajalta maksetaan alennettua jäsenmaksua, ja ilmoituksen jälkeen saat maksuohjeet postitse tai sähköpostitse pyyntösi mukaisesti. Kun palaat töihin, tarkistathan työnantajalta, että jäsenmaksujen perintävaltakirja on voimassa. Mikäli maksat jäsenmaksut itse, maksuviitteet lähetetään sinulle toimistolta.

Jos palkkatuloa on esim. virkavapaan aikana joltakin muulta alalta, on myös niistä maksettava jäsenmaksu. Jäsenmaksua tulee maksaa kaikesta veronalaisesta palkkatulosta.

Miten toimin, kun jään työttömäksi?

Mikäli jäät työttömäksi, ilmoittaudu työvoimatoimistoon heti ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Kaikki etuudet haetaan JATTK-työttömyyskassan kautta. Lisätietoja ja ohjeet etuuksien hakuun löydät kassan sivuilta. JATTK-työttömyyskassan puhelinpäivystys on auki tiistaista torstaihin klo 9-11.30, puh. (09) 720 6820. Sähköposti: asiakaspalvelu@jattk.fi.

Muista hoitaa jäsenmaksuvelvoitteesi myös työttömyyden aikana! Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy liitolle maksettavaan jäsenmaksuun. 

Yhteystietoni muuttuvat. Ilmoitanko siitä toimistolle?

Verovirkailijain Liitto saa tiedot muuttuneesta osoitteesta suoraan Itellalta. Jos sinulla on turvakielto tai osoitteen päivityskielto, voit ilmoittaa osoitteenmuutoksesta liiton sivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella tai sähköpostitse verovltoimisto@verovl.fi.

Puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen muutokset voi myös ilmoittaa liiton verkkosivuilla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse. Sähköpostitiedot kannattaa pitää ajan tasalla, jotta saat tietoa jäsenasioista ja liiton toiminnasta.

Haluan vaihtaa paikallisyhdistystä. Miten toimin?

Yhdistystä vaihtaessa täytetään uuden jäsenen liittymislomake, johon yhdistyksen kohdalle valitaan uuden yhdistyksen nimi. Kun laitat rastin kohtaan ”Valtuutan ammattiliiton / työttömyyskassan ilmoittamaan erostani edelliseen ammattiliittoon / työttömyyskassaan”, toimii se eroilmoituksena aiemmasta yhdistyksestä.

Yhdistystä vaihtaessa jäsenen tulee täyttää ja toimittaa uusi perintävaltakirja työnantajalle. Kopiot perintävaltakirjasta toimitetaan liiton toimistolle sekä uuteen yhdistykseen. 

Miten jäsenkorttini toimii? Miten toimin, jos hukkaan jäsenkorttini?

Jäsenkortti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan jäsenkortissa näkyvään viimeisen voimassaolokuukauden loppuun saakka. Jos jäsenkortti katoaa, rikkoutuu tai jäsenkortissa olevat tiedot ovat muuttuneet, ota yhteyttä liiton toimistoon uuden kortin tilaamiseksi.

Jäsenkortti toimii vakuutustodistuksenasi. Jäsenvakuutus sisältyy jäsenyyteen sen vuoden loppuun asti, kun jäsen täyttää 68 vuotta.

Jäsenkortti toimii myös alennuskorttina St1 -asemille, kun rekisteröit kortin osoitteessa https://www.st1.fi/kortit/kateisalennuskortti/jarjestokortit. Lisäksi saat kortilla monia etuja ja alennuksia, joista löydät lisätietoja täältä.

Mikä on tunnukseni ja salasanani jäsensivuille?

Käyttäjätunnus on jäsenkortin etupuolella oleva jäsennumero (huom. ilman yhdistysnumeroa), ja oletussalasana on henkilötunnuksen alkuosa (kuusi ensimmäistä numeroa). Salasanan voi vaihtaa helposti jäsensivujen aloitussivulla. 

Salasanasuojatuille jäsensivuille on koottu paljon hyödyllistä tietoa mm. palkkaukseen ja liiton neuvottelutoimintaan liittyvistä kysymyksistä. Sivuilla on luettavissa myös aiemmat jäsentiedotteet sekä Veroväki-lehden numerot.

Jäsensivujen eAsiointi-osiosta voit tarkistaa helposti omat jäsentietosi sekä tilata puuttuvia jäsenmaksuviitteitä. Tarkistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla!