Skip to Content

Jäsenlajit

Verovirkailijain Liiton jäsenlajit löydät alta.

Muistathan ilmoittaa jäsenyydessäsi tapahtuvista muutoksista liiton toimistoon, näin jäsentietosi pysyvät ajantasalla. Emme saa tietoja työnantajaltasi.

Työpiste. Henkilö kirjoittaa muistiinpanoja vihkoon.
Kuva: Pixabay.
 • Perusjäsenyys työssä käyville

  Jäsenyys kannattaa aina
  Verovirkailijain Liiton varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä kaikki Verohallinnossa työskentelevät henkilöt. Palkkatyössä olevat jäsenet maksavat jäsenmaksua, joka pitää sisällään liiton kaikki palvelut ja edut sekä Työttömyyskassa Aarian jäsenmaksun. Liiton jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa täysimääräisenä. Jäsenmaksu on 1,05 % jäsenen ennakonpidätyksen alaisesta palkasta.

 • Erityisjäsenyys ilman palkkatuloja oleville työikäisille

  Erityisjäsenmaksulla saa edut ilman palkkatuloja
  Erityisjäsenmaksu on 7 euroa kuukaudessa. Se koskee ilman palkkatuloa olevia työikäisiä jäseniä. Heitä ovat muun muassa työttömät, virka-, vanhempain- tai vuorotteluvapaalla olevat jäsenet sekä opiskelijajäsenet.

  Erityisjäsenmaksulla saat edunvalvontapalvelut. Maksu kattaa myös vakuutukset ja jäsenkortilla saatavat jäsenedut. Vakuutusturva tulee If vakuutusyhtiön kautta, ja jäsenkortti toimii vakuutuskorttina.

  Muistathan ilmoittaa jäsensivujen lomakkeella tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon, jos jäät esimerkiksi vuorotteluvapaalle.

 • Opiskelijajäsenyys

  Opiskelijajäsenyys kannattaa!
  Opiskelijajäsenenä kuulut liiton erityisjäsenmaksun piiriin ja näin ollen maksat alennettua jäsenmaksua, joka on 7 euroa kuukaudessa. Olet kuitenkin oikeutettu liiton etuihin edunvalvonnasta ja vakuutuksista erilaisiin alennuksiin.

  Jäsenyys kannattaa säilyttää, vaikka opinnot kutsuisivatkin. Moni opiskelija toteaa, että Verohallinto on hyvä työpaikka, jonne on mukava palata. Jättämällä jäsenyyden voimaan, saat edut myös opiskelijajäsenenä.

  Näin toimit saadaksesi opiskelijajäsenyyden

  Kun määräaikainen työsuhteesi päättyy ja jatkat opintojasi, ilmoitat vain asiasta ottamalla yhteyttä liiton toimistoon tai täyttämällä jäsensivuilla muutoslomakkeen. Näin jäsenetusi jatkuvat seitsemän euron kuukausimaksua vastaan.

  Kun myöhemmin palaat takaisin työelämään, ilmoita asiasta uudestaan liittoon, niin jäsenlajiksesi vaihdetaan opiskelijajäsenyyden tilalle perusjäsenyys. Jos haluat, että jäsenmaksu peritään töihin paluun jälkeen suoraan palkastasi, toimita perintävaltakirja palkanmaksuun. Jos olet toimittanut perintävaltakirjan jo aiemmin, tarkista töihin palattuasi ensimmäiseltä palkkalaskelmaltasi, että jäsenmaksu on maksettu palkastasi.

 • Eläkeläisjäsenyys

  Nauti jäseneduista eläkepäivilläsi!
  Moni jäsen haluaa eläkkeelläkin hyödyntää suosittuja jäsentarjouksia ja muita etuja. Eläkeläisjäsenen palvelumaksu on 84 euroa vuodessa. Sillä saat jäsenkalenterin ja jäsenkortin, joka toimii vakuutuskorttina. Jäsenkortilla saat monia hyviä alennuksia. If vakuutusyhtiön vakuutusedut ovat voimassa sen vuoden loppuun saakka, jona jäsen täyttää 70 vuotta.

  Eläkeläisjäsenen palvelumaksu maksetaan liiton toimiston lähettämillä erillisillä tilisiirtolomakkeilla. Jäsenmaksuvelvollisuus ja palvelumaksun kattamat edut päättyvät sen vuoden lopussa, jona eläkeläisjäsen täyttää 70 vuotta. Samalla päättyy myös liiton jäsenyys.

  Ilmoita eläkkeelle jäämisestä

  Mikäli olet jäämässä eläkkeelle, mutta haluat säilyttää jäsenyytesi Verovirkailijain Liitossa, ilmoita asiasta jäsensivujen lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen verovltoimisto(at)verovl.fi.

  Huomioithan, että liiton ja työttömyyskassan jäsenyydet ovat erilliset, joten eläkeläisjäseneksi siirtyminen ei automaattisesti poista työttömyyskassan jäsenyyttä. Jäsenen pitää mainita työttömyyskassasta eroamisesta erikseen eläkeläisjäseneksi siirryttäessä.

 • Rinnakkaisjäsenyys

  Rinnakkaisjäsen on henkilö, joka on jäsenenä myös jossakin toisessa ammattiliitossa. Rinnakkaisjäsenellä on oikeus käyttää kaikkia Verovirkailijain Liiton jäsenetuja ja -palveluja. Rinnakkaisjäsenen jäsenmaksu on 400 euroa vuodessa.