Skip to Content

Usein kysyttyä

Oletko jäämässä vanhempainvapaalle tai mietit, mistä löydät jäsennumerosi? Ovatko yhteystietosi muuttuneet tai jäsenkorttisi kadonnut?

Autamme liiton toimistolla mielellämme kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä. Tälle sivulle olemme koonneet jäseniä tavallisimmin askarruttavia kysymyksiä ja vastaukset niihin.

Kysymyksiä liittymisestä

 • Alkaako liiton jäsenyys välittömästi, kun olen täyttänyt liittymislomakkeen?

  Liiton jäsenyys alkaa ilmoituksesi mukaisesti liittymislomakkeelle merkitsemänäsi päivänä. Jäsenyys ei voi alkaa takautuvasti. Ensimmäiseltä jäsenyyskuukaudelta maksetaan seitsemän euron jäsenmaksu. Seuraavasta kuukaudesta eteenpäin maksetaan normaali jäsenmaksu, joka on liiton varsinaisilta jäseniltä 1,05 % jäsenen ennakonpidätyksen alaisesta palkasta.

 • Milloin työttömyyskassan jäsenyys alkaa?

  Saat Työttömyyskassa Aarialta erikseen päätöksen kassan jäsenyydestä.

 • Voinko liittyä Verovirkailijain Liittoon jo opiskeluaikana tai ennen työsuhteen alkamista?

  Verovirkailijain Liiton jäseneksi voi liittyä henkilö, jolla on voimassa oleva virka- tai työsuhde Verohallintoon. Jos olet opiskelija ja saat kesätyöpaikan Verohallinnosta, voit liittyä jäseneksi ensimmäisestä työpäivästä lukien. Kun opinnot jälleen kutsuvat, voit jäädä liiton opiskelijajäseneksi, jolloin maksat erityisjäsenmaksua (7 euroa kuukaudessa) ajalta, jolta et saa ansiotuloja. Ilmoita opintojen alkamisesta ja töihin palaamisesta liiton toimistoon, niin jäsentietosi pysyvät ajan tasalla.

 • Kuulun toiseen liittoon, mutta haluaisin liittyä Verovirkailijain Liittoon. Miten toimin?

  Liiton liittymislomakkeessa on kohta, jonka täyttämällä annat Verovirkailijain Liitolle valtuutuksen irtisanoa jäsenyytesi aiemmasta liitosta ja/tai työttömyyskassasta. Jos irtisanot itse jäsenyytesi aiemmasta liitosta, Verovirkailijain Liittoon kannattaa liittyä kuukauden sisällä, jotta et menetä aiemmassa liitossa kerryttämääsi jäsenyysaikaa.

Kasa kysymysmerkkejä.
Kuva: Pixabay.

Kysymyksiä jäsenyydestä

 • Miten liiton jäsenmaksu suoritetaan?

  Jos haluat, että jäsenmaksu pidätetään suoraan palkasta, toimita työnantajalle perintävaltakirja (docx). Työnantaja lähettää kopion kaikilta osin täytetystä valtakirjasta sinulle ja liiton toimistoon. Työnantajaperintä on kätevä tapa maksaa jäsenmaksu: maksu pidätetään kuukausittain suoraan palkastasi, eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

  Jos kuitenkin haluat maksaa jäsenmaksun itse, pyydä liiton toimistolta maksuviitteet. (Jäsenmaksu maksetaan aina itse palkattomien jaksojen, kuten vanhempainvapaan aikana. Sinulle lähetetään tällöin automaattisesti maksuviitteet, kun ilmoitat liitolle palkattomasta jaksosta.)

  Eläkeläisjäsenille lähetetään maksuohjeet vuosittain alkuvuodesta.

 • Olen jäämässä vuorotteluvapaalle/vanhempainvapaalle/muulle palkattomalle vapaalle. Miten toimin?

  Työtilanteeseen liittyvistä muutoksista tulee ilmoittaa itse joko jäsentietojen muutoslomakkeella (jäsensivuilla) tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon. Emme saa automaattisesti tietoa työnantajalta. Palkattomalta ajalta maksetaan erityisjäsenmaksua, joka on 7 euroa kuukaudessa. Maksuohjeet saat pyyntösi mukaisesti postitse tai sähköpostitse.

  Kun palaat töihin, tarkistathan ensimmäisestä palkkalaskelmastasi, että jäsenmaksujen perintä on alkanut. Mikäli maksat jäsenmaksut palkkatulostasi itse, maksuviitteet lähetetään sinulle liiton toimistolta.

  Jos saat ansiotuloa esimerkiksi virkavapaan aikana joltakin muulta alalta, on myös tästä tulosta maksettava jäsenmaksu. Jäsenmaksua tulee maksaa kaikesta veronalaisesta palkkatulosta.

 • Työsuhteeni Verohallinnossa päättyi. Voinko jäädä Verovirkailijain Liiton jäseneksi?

  Voit jäädä liiton ja Työttömyyskassa Aarian jäseneksi, vaikket työskentelisi enää Verohallinnossa. Työpaikan muutoksesta tulee ilmoittaa liittoon jäsentietojen muutoslomakkeella (jäsensivuilla) tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon.

 • Miten toimin, jos jään työttömäksi?

  Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy liitolle maksettavaan jäsenmaksuun. Työttömyysajalta maksat erityisjäsenmaksua, joka on 7 euroa kuussa. Tee jäsenyyden muutos täyttämällä jäsentietojen muutoslomake (jäsensivuilla) tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon.

  Ilmoittaudu TE-toimistoon heti ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Kaikki etuudet haetaan Työttömyyskassa Aarian kautta. Toimintaohjeen ja ansiopäivärahan hakuohjeen löydät kassan sivuilta.

 • Miten toimin, kun jään eläkkeelle?

  Eläkkeelle jäätyäsi voit jäädä eläkeläisjäseneksi, jolloin voit jatkossakin hyödyntää liiton jäsenkortilla saatavia etuja. Jäsenyys ja jäsenyyteen sisältyvä liittovakuutus on voimassa sen vuoden loppuun saakka, jolloin täytät 70 vuotta. Eläkeläisjäsenmaksu on 84 euroa vuodessa.

  Ilmoita eläkkeelle jäämisestä jäsentietojen muutoslomakkeella (jäsensivuilla) tai suoraan liiton toimistoon.

  Huomioithan, että liiton ja työttömyyskassan jäsenyydet ovat erilliset, joten eläkeläisjäseneksi siirtyminen ei automaattisesti poista työttömyyskassan jäsenyyttä. Sinun pitää mainita työttömyyskassasta eroamisesta erikseen eläkeläisjäseneksi siirtyessäsi.

  Lisätietoja eläkkeelle jäämisestä ja siitä, miten eläkettä haetaan.

 • Yhteystietoni muuttuvat. Ilmoitanko siitä toimistolle?

  Verovirkailijain Liitto saa tiedot muuttuneesta osoitteesta suoraan Postilta. Jos sinulla on turvakielto tai osoitteen päivityskielto, voit ilmoittaa osoitteenmuutoksesta jäsensivuilla verkkolomakkeella, eAsioinnissa tai sähköpostitse verovltoimisto(at)verovl.fi. (Kirjautumislinkki eAsiointiin löytyy sivuston yläreunasta. Kirjautumisen jälkeen pääsee sekä eAsiointiin että jäsensivuille.)

  Puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen muutokset voi myös ilmoittaa edellä mainituilla tavoilla. Sähköpostitiedot kannattaa pitää ajan tasalla, jotta saat tietoa jäsenasioista ja liiton toiminnasta.

 • Vaihdon Verohallinnon sisällä yksikköä tai toimintayksikköä. Ilmoitanko asiasta?

  Emme saa muutoksista automaattisesti tietoa työnantajalta. Tarkista tarvittaessa eAsioinnista, että palvelussuhteesi tiedot ovat oikein. Kirjautumislinkki eAsiointiin löytyy sivuston yläreunasta.

  Yksikön ja toimintayksikön tiedot voit muuttaa itse eAsioinnissa. Jos Verohallinnon toimipaikkasi eli työpaikkasi paikkakunta vaihtui, ilmoita muutoksesta suoraan liiton toimistoon jäsenpalvelusihteerille. Paikkakunnan muutosta ei pysty tekemään eAsioinnissa.

  Ohje palvelussuhteen tietojen muuttamisesta eAsioinnissa

  Ohje, miten eAsioinnin etusivulta löytää kohdan "Jäsentiedot".
  Valitse eAsioinnin etusivulta kohta ”Jäsentiedot”.
  Ohje, miten eAsioinnissa voi muokata palvelussuhteen tietoja.
  Vieritä Jäsentiedot-sivua alaspäin. Alhaalta löydät kohdan ”Palvelussuhdetiedot”. Päivitä tiedot tarvittaessa ”Muokkaa”-napista.
 • Miten jäsenkorttini toimii? Miten toimin, jos hukkaan jäsenkorttini?

  Jäsenkortti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan kortissa näkyvän viimeisen voimassaolokuukauden loppuun saakka.

  Jäsennumero on jäsenkortin etupuolella oleva vasemmanpuoleinen numerosarja.

  Jäsenkortti on myös vakuutustodistuksesi. Jäsenvakuutus sisältyy jäsenyyteen sen vuoden loppuun asti, jona jäsen täyttää 70 vuotta.

  Jäsenkortilla saat monia etuja ja alennuksia.

  Jäsenkorttia voit käyttää myös alennuskorttina St1-asemilla, kun rekisteröit kortin. Kortin numero on jäsenkortin magneettiraidan yläpuolella oleva 16-numeroinen numerosarja.

  Jos jäsenkortti katoaa, rikkoutuu tai jäsenkortissa olevat tiedot ovat muuttuneet, ota yhteyttä liiton toimistoon uuden kortin tilaamiseksi.

 • Mitkä ovat numerosarjat jäsenkortissa?

  Kortin etupuolella on kaksi numerosarjaa. Niistä vasemmanpuoleinen kannattaa ottaa talteen, sillä se on jäsennumero.

  Jäsenkortin etupuolella on kaksi numerosarjaa. Niistä vasemmanpuoleinen on jäsennumero. Oikeanpuoleinen numerosarja on jäsenalueen numero, joka alkaa aina lukusarjalla 150.

  Jäsenkortin oikeanpuolinen numerosarja on jäsenalueen numero, joka alkaa aina lukusarjalla 150. Eri alueiden numeron loppuosat ovat seuraavat:

  Etelä-Suomi, 522
  Itä-Suomi, 523
  Lounais-Suomi, 524
  Länsi-Suomi, 526
  Pohjois-Suomi, 527
  Sisä-Suomi, 525

  Seuraavien paikkakuntien jäsenet kuuluvat Sisä-Suomen jäsenalueeseen, mutta siirtyivät edustajakokouksen 2021 päätöksellä vuoden 2022 alusta Lounais-Suomen aluetoiminnan piiriin: Loimaan kaupunki (postinumero 32200), Koski TL (31500), Mellilä (32300) ja Oripää (32500).

 • Mistä tiedän, mikä on oma jäsenalueeni?

  Kunkin jäsenen jäsenalue määräytyy kotiosoitteen postinumeron mukaan.

  Jäsenaluekartta

 • Mitkä ovat jäsensivut ja mikä on eAsiointi? Mikä on tunnukseni ja salasanani?

  Jäsensivuilta löydät muun muassa luottamusmiesten yhteystiedot, jäsentiedotteet, laajan tietopankin palkkauksesta, alennuskoodit ja asiointilomakkeet.

  eAsiointi on erillinen palvelu, josta voit tarkistaa helposti omat jäsentietosi, ilmoittaa virka- tai työsuhteen muutoksista sekä tilata puuttuvia jäsenmaksuviitteitä.

  Jäsensivuille ja eAsiointiin kirjautumisessa on käytössä vahva tunnistautuminen. Palveluihin kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kirjautumislinkit löytyvät sivuston yläreunasta. Samalla kirjautumisella pääsee sekä jäsensivuille että eAsiointiin.

  Vanhan sivuston käyttäjätunnukset ja salasanat eivät enää tällä sivustolla toimi.

 • Mistä löydän jäsennumeroni?

  Jäsennumero on jäsenkortin etupuolella oleva vasemmanpuoleinen numerosarja. Jäsennumero on nähtävissä myös eAsioinnissa. Kirjautumislinkki eAsiointiin löytyy sivuston yläreunasta.

Etkö löytänyt vastausta?

Ota yhteyttä liiton toimistoon, puhelin 040 561 1114 arkisin kello 9.00–15.00, sähköposti verovltoimisto(ät)verovl.fi.