Oletko jäämässä vanhempainvapaalle tai mietit, mistä löydät jäsennumerosi? Ovatko yhteystietosi muuttuneet tai jäsenkorttisi kadonnut?
Autamme liiton toimistolla mielellämme kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä. Tälle sivulle olemme koonneet jäseniä tavallisimmin askarruttavia kysymyksiä ja vastaukset niihin.
Kysymyksiä liittymisestä
Alkaako liiton jäsenyys välittömästi, kun olen täyttänyt liittymislomakkeen?
Liiton jäsenyys alkaa ilmoituksesi mukaisesti liittymislomakkeelle merkitsemänäsi päivänä. Jäsenyys ei voi alkaa takautuvasti. Ensimmäiseltä jäsenyyskuukaudelta maksetaan seitsemän euron jäsenmaksu. Seuraavasta kuukaudesta eteenpäin maksetaan normaali jäsenmaksu.
Milloin työttömyyskassan jäsenyys alkaa?
Saat Aaria Työttömyyskassalta erikseen päätöksen kassan jäsenyydestä.
Voinko liittyä Verovirkailijain Liittoon jo opiskeluaikana tai ennen työsuhteen alkamista?
Verovirkailijain Liiton jäseneksi voi liittyä henkilö, jolla on voimassa oleva virka- tai työsuhde Verohallintoon. Jos olet opiskelija ja saat kesätyöpaikan Verohallinnosta, voit liittyä jäseneksi ensimmäisestä työpäivästä lukien. Kun opinnot jälleen kutsuvat, voit jäädä liiton opiskelijajäseneksi, jolloin maksat erityisjäsenmaksua (7 euroa kuukaudessa) ajalta, jolta et saa ansiotuloja. Ilmoita opintojen alkamisesta ja töihin palaamisesta liiton toimistoon, niin jäsentietosi pysyvät ajan tasalla.
Kuulun toiseen liittoon, mutta haluaisin liittyä Verovirkailijain Liittoon. Miten toimin?
Liiton liittymislomakkeessa on kohta, jonka täyttämällä annat Verovirkailijain Liitolle valtuutuksen irtisanoa jäsenyytesi aiemmasta liitosta ja/tai työttömyyskassasta. Jos irtisanot itse jäsenyytesi aiemmasta liitosta, Verovirkailijain Liittoon kannattaa liittyä kuukauden sisällä, jotta et menetä aiemmassa liitossa kerryttämääsi jäsenyysaikaa.
Kuva: Pixabay.
Kysymyksiä jäsenyydestä
Mikä on liiton jäsenmaksun suuruus?
Palkkatyössä olevat jäsenet maksavat jäsenmaksua, joka pitää sisällään liiton kaikki palvelut ja edut sekä Aaria Työttömyyskassan jäsenmaksun. Liiton jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa täysimääräisenä.
Jäsenmaksu on 1,05 % jäsenen ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta. Palkkatulo käsitteenä pitää sisällään myös lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut kuten lounas-, auto- ja puhelinedut sekä ns. tukipaketit irtisanomistilanteessa. Jäsenmaksun suuruus on aina vähintään 7 euroa.
Uuden jäsenen jäsenmaksu on ensimmäiseltä jäsenyyskuukaudelta 7 euroa.
Erityisjäsenmaksu on 7 euroa kuukaudessa. Se koskee ilman palkkatuloa olevia työikäisiä jäseniä. Heitä ovat muun muassa työttömät, virkavapaalla ilman palkkatuloja olevat, vanhempainvapaalla olevat jäsenet sekä opiskelijajäsenet.
Eläkeläisjäsenen palvelumaksu on 84 euroa vuodessa. If-vakuutusyhtiön vakuutusedut ovat voimassa sen vuoden loppuun saakka, jona jäsen täyttää 70 vuotta.
Miten liiton jäsenmaksu suoritetaan?
Jos haluat, että jäsenmaksu pidätetään suoraan palkasta, toimita työnantajalle perintävaltakirja (docx). Työnantaja lähettää kopion kaikilta osin täytetystä valtakirjasta sinulle ja liiton toimistoon. Työnantajaperintä on kätevä tapa maksaa jäsenmaksu: maksu pidätetään kuukausittain suoraan palkastasi, eikä sinun tarvitse tehdä mitään.
Jos kuitenkin haluat maksaa jäsenmaksun itse, pyydä liiton toimistolta maksuviitteet. (Jäsenmaksu maksetaan aina itse palkattomien jaksojen, kuten vanhempainvapaan aikana. Sinulle lähetetään tällöin automaattisesti maksuviitteet, kun ilmoitat liitolle palkattomasta jaksosta.)
Eläkeläisjäsenille lähetetään maksuohjeet vuosittain alkuvuodesta.
Olen jäämässä vanhempainvapaalle tai muulle palkattomalle vapaalle. Miten toimin?
Työtilanteeseen liittyvistä muutoksista tulee ilmoittaa itse joko jäsentietojen muutoslomakkeella (jäsensivuilla) tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon. Emme saa automaattisesti tietoa työnantajalta.
Palkattomalta ajalta maksetaan erityisjäsenmaksua, joka on 7 euroa kuukaudessa. Maksuohjeet saat pyyntösi mukaisesti postitse tai sähköpostitse.
Kun palaat töihin, tarkistathan ensimmäisestä palkkalaskelmastasi, että jäsenmaksujen perintä on alkanut, jos jäsenmaksusi on ollut ennen palkatonta vapaata työnantajaperinnässä.
Jos saat ansiotuloa esimerkiksi virkavapaan aikana joltakin muulta alalta, on tästä tulosta maksettava normaali jäsenmaksu. Voit käyttää maksamiseen liiton toimiston lähettämiä kuukausittaisia maksuviitteitä.
Työsuhteeni Verohallinnossa päättyi. Voinko jäädä Verovirkailijain Liiton jäseneksi?
Voit jäädä liiton ja Aaria Työttömyyskassan jäseneksi, vaikket työskentelisi enää Verohallinnossa. Työpaikan muutoksesta tulee ilmoittaa liittoon jäsentietojen muutoslomakkeella (jäsensivuilla) tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon.
Miten toimin, jos jään työttömäksi?
Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy liitolle maksettavaan jäsenmaksuun. Työttömyysajalta maksat erityisjäsenmaksua, joka on 7 euroa kuussa. Tee jäsenyyden muutos täyttämällä jäsentietojen muutoslomake (jäsensivuilla) tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon.
Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Toimintaohjeen ja ansiopäivärahan hakuohjeen löydät Aaria Työttömyyskassan sivuilta.
Jos sinut on irtisanottu tuotannollisilla tai taloudellisilla perusteilla ja aiot hakea työttömyyskassasta yli 55-vuotiaille tarkoitettua muutosturvarahaa, ilmoittaudu työnhakijaksi 60 päivän kuluessa irtisanomispäivästä.
Miten toimin, kun jään eläkkeelle?
Eläkkeelle jäätyäsi voit jäädä eläkeläisjäseneksi, jolloin voit jatkossakin hyödyntää liiton jäsenkortilla saatavia etuja. Jäsenyys ja jäsenyyteen sisältyvä liittovakuutus on voimassa sen vuoden loppuun saakka, jolloin täytät 70 vuotta. Eläkeläisjäsenmaksu on 84 euroa vuodessa.
Huomioithan, että liiton ja työttömyyskassan jäsenyydet ovat erilliset, joten eläkeläisjäseneksi siirtyminen ei automaattisesti poista työttömyyskassan jäsenyyttä. Sinun pitää mainita työttömyyskassasta eroamisesta erikseen eläkeläisjäseneksi siirtyessäsi.
Yhteystietoni muuttuvat. Ilmoitanko siitä toimistolle?
Verovirkailijain Liitto saa tiedot muuttuneesta osoitteesta suoraan Postilta. Jos sinulla on turvakielto tai osoitteen päivityskielto, voit ilmoittaa osoitteenmuutoksesta jäsensivuilla verkkolomakkeella tai suoraan liiton toimistoon.
Puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen muutokset voit myös ilmoittaa edellä mainituilla tavoilla. Sähköpostitiedot kannattaa pitää ajan tasalla, jotta VeroväkiNyt-uutiskirjeen ja tarvittaessa muuta lisätietoa jäsenasioista ja liiton toiminnasta.
Vaihdon Verohallinnon sisällä yksikköä tai toimintayksikköä. Ilmoitanko asiasta?
Emme saa muutoksista automaattisesti tietoa työnantajalta. Tarkista tarvittaessa eAsioinnista, että palvelussuhteesi tiedot ovat oikein. Kirjautumislinkki eAsiointiin löytyy tämän verkkosivuston yläreunasta.
Yksikön ja toimintayksikön tiedot voit muuttaa itse eAsioinnissa.
Ohje palvelussuhteen tietojen muuttamisesta eAsioinnissa
Valitse eAsioinnin etusivulta kohta ”Jäsentiedot”.Vieritä Jäsentiedot-sivua alaspäin. Alhaalta löydät kohdan ”Palvelussuhdetiedot”. Päivitä tiedot tarvittaessa ”Muokkaa”-napista.
Miten jäsenkorttini toimii? Miten toimin, jos hukkaan jäsenkorttini?
Jäsenkortti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan kortissa näkyvän viimeisen voimassaolokuukauden loppuun saakka.
Jäsennumero on jäsenkortin etupuolella oleva vasemmanpuoleinen numerosarja.
Jäsenkortti on myös vakuutustodistuksesi. Jäsenvakuutus sisältyy jäsenyyteen sen vuoden loppuun asti, jona jäsen täyttää 70 vuotta.
Seuraavien paikkakuntien jäsenet ovat siirtyneet vuoden 2024 edustajakokouksen päätöksellä Sisä-Suomen jäsenalueelta Lounais-Suomen jäsenalueeseen: Loimaan kaupunki (postinumero 32200), Koski TL (31500), Mellilä (32300), Oripää (32500) ja Kokemäki (32800).
Mistä tiedän, mikä on oma jäsenalueeni?
Kunkin jäsenen jäsenalue määräytyy kotiosoitteen postinumeron mukaan.
Jäsennumero on jäsenkortin etupuolella oleva vasemmanpuoleinen numerosarja. Jäsennumero on nähtävissä myös eAsioinnissa. Kirjautumislinkki eAsiointiin löytyy tämän verkkosivuston yläreunasta.
Mitkä ovat jäsensivut ja mikä on eAsiointi? Mikä on tunnukseni ja salasanani?
Jäsensivuilta löydät muun muassa luottamusmiesten yhteystiedot, jäsentiedotteet, laajan tietopankin palkkauksesta, palkkataulukot, alennuskoodit ja asiointilomakkeet.
EAsiointi on erillinen palvelu, josta voit tarkistaa omat jäsentietosi, ilmoittaa virka- tai työsuhteen muutoksista sekä tilata puuttuvia jäsenmaksuviitteitä.
Jäsensivuille ja eAsiointiin kirjautumisessa on käytössä vahva tunnistautuminen. Palveluihin kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kirjautumislinkki löytyy tämän verkkosivuston yläreunasta. Samalla kirjautumisella pääsee sekä jäsensivuille että eAsiointiin.
Kun olet kirjautunut, voit siirtyä eAsiointiin jäsensivuston yläreunan linkistä.
Muista kirjautua asioinnin päätteeksi ulos sekä eAsioinnista että jäsensivuilta, varsinkin jos käytät yhteiskäytössä olevaa konetta. Yhteiskäyttöisellä koneella tyhjennä vielä käyttämäsi selaimen välimuisti ja historiatiedot.
Etkö löytänyt vastausta?
Ota yhteyttä liiton toimistoon, puhelin 040 561 1114 arkisin kello 9.00–15.00, sähköposti verovltoimisto(ät)verovl.fi.